Идеята е  къщата, намираща се в историческото ядро на Морската

...
Идеята е  къщата, намираща се в историческото ядро на Морската
Коментари Харесай

Вижте в какво превръщат бившата дискотека Спайдър“ в Морската градина


Идеята е  къщата, намираща се в историческото ядро на Морската градина, да бъде превърната в музей на Антон Новак. Предвижда се средствата, нужни за нейната реорганизация и реституция, да бъдат обезпечени по разнообразни оперативни стратегии.

Сградата е строена при започване на предишния век особено за чешкия паркостроител. Освен за основаването на Морската градина Новак има заслуги и за цялостния озеленителен проект на Варна, курорта " Св. Св. Константин и Елена " и двореца " Евксиноград ".

Общината желае да придобие за ръководство още един неподвижен парцел в Морската градина, чийто притежател е Министерството на районното развиване и благоустройството. Става дума за тогавашната младежка площадка (бивша дискотека " Спайдър “). Имотът е близо 1,6 дка и включва три едноетажни постройки с обща застроена повърхност 82 кв. м. Намеренията на локалната администрация са той да бъде трансфорат в ъгъл за отдих, обществени контакти и занимания. Дискотеки и заведения за хранене там няма да има, бе категорично декларирано в границите на съвещанието. Общинският съвет разпореди на кмета да организира нужните процедури за безплатно придобиване в ръководство на двата парцела в интерес на община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР